Beschouw de collecties van uw galerie

kunst

Beschouw de collecties van uw galerie

paintings

Er wordt wel gezegd dat een van de slechtste gevoelens die een kunstkoper kan hebben is wanneer hij "slechts" een of twee schilderijen ziet van een kunstenaar die hij overweegt te kopen. Antwoord: dit betwijfel ik ten zeerste, zelfs een galerie zou een kunstenaar willen met slechts een paar getoonde schilderijen. De meeste galeries zijn op zoek naar een oeuvre dat consistentie in stijl en vaardigheid vertoont. Hun uiteindelijke doel is werk te verkopen dat waardevol is voor kopers en met de hoop dat als kopers toch weer kopen, ze uiteindelijk nog meer werken van dezelfde kunstenaar zullen ontdekken.

Evaluatie en analyse van de collectie en het bezit van uw galerie zijn van cruciaal belang voor uw succes als koper en voor het succes van uw specifieke galerie als investeerder. Als investeerder kijkt u naar de fysieke conditie en de herkomst van uw investering en u kijkt ook naar een vergelijkbare investering van een andere galerie die werken van dezelfde kunstenaar tentoonstelt. Een manier om onderscheid te maken tussen de collecties van twee galeries is de tentoonstelling van schilderijen in vergelijking met de tentoonstelling van beeldhouwwerken. Een goede taxatie van het bezit van uw galerie zal u helpen de goede galeries van de minder goede galeries te onderscheiden.

Het taxeren van schilderijen en beeldhouwwerken in uw collectie en in andere galeries die eigendom zijn van hetzelfde bedrijf of dezelfde galeriegroep kan snel en gemakkelijk online worden gedaan. U kunt de websites van individuele kunstenaars, handelaars, kunstinstellingen en kunstgalerijen bezoeken. De meeste grote galeries en musea hebben ook hun eigen website waar zij informatie plaatsen over nieuwe schilderijen, grote tentoonstellingen en komende evenementen. De website van een handelaar is doorgaans zeer grondig in zijn beschrijvingen en opsommingen van werken. Musea hebben vaak ook een eigen website, maar zij zijn selectief in de schilderijen die zij tonen, meestal kiezen zij kunstwerken van geselecteerde kunstenaars.

Contact

kunst

Beste werken uit Belgie

Nieuwsbrief