Eeuwenoude kunstwerken - Het gebruik van olieverf

kunst

Eeuwenoude kunstwerken - Het gebruik van olieverf

schilderijen

Het woord schilderij lijkt misschien voor de hand te liggen, maar schilderijen zijn allesbehalve eenvoudige creaties. Schilderijen werden vroeger beschouwd als een hooggekwalificeerde kunst die jaren van opleiding en talent vereiste. In het moderne tijdperk zijn voor schilderijen echter meestal slechts een beetje fantasie en een paar gereedschappen nodig. De kunstenaars van vandaag gebruiken hun verbeelding en vaardigheid om kunstwerken te creƫren waarvan het hele gezin kan genieten. In feite zijn veel moderne schilderijen veel aantrekkelijker dan de schilderijen die een eeuw geleden werden gemaakt.

De vroegste kunstvorm die de mensheid kent, werd ontdekt in de vorm van de Art Deco-periode en de hoogtijdagen ervan waren tijdens de Eerste Wereldoorlog. Art Deco schilderijen geportretteerd verfijnde en modieuze kleuren en ontwerpen die waren heel indrukwekkend voor hun tijd. Schilders in de late negentiende eeuw begon met behulp van een nieuwe techniek die hun schilderijen meer levensechte en realistisch. Deze techniek werd de rolschildering genoemd en al snel verving zij de vroegere natte schildermethoden.

Het woord fresco betekent eigenlijk handgeschilderd en de vroegste schilderijen die met deze techniek werden gemaakt, werden aangetroffen in kerken en huizen. Frescos zijn gemakkelijk te herkennen aan de gedetailleerde schilderingen die het grootste deel van het kunstwerk beslaan. De afbeelding kan bestaan uit alles van een landschap tot een engel. De meeste schilderingen in de 18e eeuw werden met de hand gemaakt met water en pastels. Met de komst van kunstwerken die in fabrieken in massa geproduceerd kunnen worden, werd het mogelijk om het kunstwerk sneller te reproduceren.

Contact