Fotografie en Schilderijen

kunst

Fotografie en Schilderijen

Schilderijen en beeldhouwwerken bestaan al eeuwen, hoewel de meeste mensen er nauwelijks weet van hebben. Schilderijen kunnen abstracte idee├źn weergeven, terwijl beeldhouwwerken de esthetische zin van de werkelijkheid kunnen vastleggen en ook een gelegenheid bieden voor sociaal commentaar. Schilderijen zijn in de eerste plaats van artistieke aard, terwijl beeldhouwwerken meer gericht zijn op het nut. Het verschil tussen schilderkunst en beeldhouwkunst ligt vooral in het medium dat voor de voorstelling wordt gebruikt. Schilderijen kunnen op doeken of op houten lijsten worden afgebeeld, terwijl sculpturen meestal van beton of metaal zijn gemaakt.

paintings

Er zijn altijd discussies geweest over de vraag of fotografie een kunstvorm is of slechts een medium waarmee de kunstenaar zijn boodschap overbrengt. Historisch gezien is fotografie ontstaan als een middel om gebeurtenissen die zich eerder hadden voorgedaan vast te leggen; of fotografie een kunst of een medium is, hangt dus af van het subjectieve perspectief van de waarnemer. Tegenwoordig zijn er veel tentoonstellingen waarin schilderijen en fotografie samen worden getoond, omdat beide steeds relevanter worden in de hedendaagse cultuur.

Naarmate fotografie populairder is geworden, is er binnen de kunstwereld echter een tendens om het medium als een nieuwe vorm van beeldende kunst te claimen. Sommige pioniers van de moderne fotografie, zoals Claude Monet, Morris Louis andesy Dada, hebben beweerd dat fotografie een nieuw medium is. Anderen, zoals Frank Stella, Alexander McQueen en Florence Knoll, hebben soortgelijke opmerkingen gemaakt. In een tijdperk waar portretisme in opkomst is, is fotografische kunst een nieuwe en opkomende kracht.

Contact