Galerie Schilderij

kunst

Galerie Schilderij

schilderijen

Een galerie of museum is een bepaalde plaats waar voornamelijk kunstvoorwerpen, waaronder schilderijen, worden tentoongesteld. Hoewel de meeste moderne musea zo zijn ontworpen dat alle soorten kunst te zien zijn, zijn sommige zo ontworpen dat bepaalde soorten kunst meer op de voorgrond treden. De permanente collecties van grote musea en kunstgalerijen bestaan uit voorwerpen die in de loop der jaren zijn geselecteerd op hun visuele en/of esthetische aantrekkingskracht. Terwijl de meeste moderne musea zo zijn ontworpen dat alle soorten kunst te zien zijn, zijn sommige zo ontworpen dat bepaalde soorten kunst meer op de voorgrond treden.

Een galerie of museum is een openbare plaats, gewoonlijk binnen een gebouw, waar voornamelijk kunstcollecties worden tentoongesteld. Aangezien de schone kunsten gewoonlijk bedoeld zijn om door de hele gemeenschap te worden genoten, is het museum gewoonlijk voor het publiek toegankelijk. De meer bekende musea en galeries vragen echter meestal entree of lidmaatschap, waardoor ze exclusief zijn voor de leden of betalende gasten van het museum.

Als u een kunstliefhebber bent en graag uw eigen galerie zou hebben, zijn er verschillende opties voor u beschikbaar. Er zijn particuliere galerie├źn en tentoonstellingen die u kunt bezitten, tentoonstellen en waar u uw schilderijen kunt promoten. De meeste kunstenaars geven er de voorkeur aan hun schilderijen uitsluitend in een eigen galerie of tentoonstelling tentoon te stellen, omdat dit hen de vrijheid geeft zelf te bepalen hoeveel publiciteit hun schilderijen krijgen. Bij particuliere tentoonstellingen ligt de nadruk op de kunstcollectie, waarbij de schilderijen een deel van de totale collectie vormen. Bij eigen galeries en tentoonstellingen ligt de nadruk echter op het schilderij.

Contact

kunst

Beste werken uit Belgie

Nieuwsbrief