Gemeenschappelijke mythes over het verkopen van kunst in een galerie

kunst

Gemeenschappelijke mythes over het verkopen van kunst in een galerie

Misvatting: Alleen welgestelde mensen kunnen het zich veroorloven om schilderijen in een galerieshowroom te kopen. De werkelijkheid: Dit is gewoon helemaal niet het geval. Sterker nog, zeer weinig mensen - als ze er al zijn - zouden het zich kunnen veroorloven duizend of meer dollar te betalen voor een olieverfschilderij, zelfs als ze dat konden. De waarheid is dat als je ooit in een lokale galerie bent geweest, je waarschijnlijk hebt gemerkt dat veel van de schilderijen daar betaalbaar en in zeer goede staat zijn.

gallery

Misvatting: Een kunstgalerie is een plek waar men schilderijen van slechte kwaliteit kan krijgen. De werkelijkheid: Dit is gewoon helemaal niet het geval. Nogmaals, dit komt omdat de meeste kunstmusea en kunstgaleries alleen werk van bekende en gerespecteerde kunstenaars tonen. De realiteit is ook dat de overgrote meerderheid van de kunstkopers kunstmusea of kunstgaleries bezoekt om schilderijen te bekijken die onafhankelijk zijn gemaakt of die van meesterlijke kunstenaars zijn. Als u dus naar een kunstgalerie gaat, ziet u werk dat speciaal is gemaakt met de bedoeling om in een bepaald kunstmuseum of een bepaalde galerie te worden tentoongesteld.

Misvatting: Veel galeriehouders hebben een "goed" excuus om schilderijen die in "goede staat" zijn niet in hun galerie te tonen. De werkelijkheid: Dit is gewoon een misvatting. De meeste gerenommeerde galeriehouders, zelfs zij die af en toe wat schilderijen in slechte staat hebben, zullen alleen werk tonen dat opzettelijk in goede staat in hun galerie is tentoongesteld. Kunst verkopen in een galerie die het niet tonen van schilderijen in goede staat probeert te rechtvaardigen is misleidend en bedrieglijk - zowel voor potentiƫle kopers als voor galeriehouders en kunstenaars.

Contact