Kunstgalerijen

kunst

Kunstgalerijen

schilderijen

De geschiedenis van schilderijen gaat terug tot ongeveer 1500 v. Chr., waaruit de term "schilderij" is ontstaan. In die tijd gebruikten schilders olie als medium en gebruikten verschillende methoden om hun schilderijen aan te brengen. Sommige schilders gebruikten holle bladeren, twijgen, takken, bloemblaadjes van bepaalde planten, en bladeren van andere bloemen. Anderen schilderden hun doeken op planken, die vervolgens aan de muren werden bevestigd. Ook de penselen veranderden in die jaren sterk, van penselen met harde haren en lange buizen tot penselen met fijne tanden en smalle tanden.

Een galerie is een georganiseerde verzameling schilderijen, meestal grafische kunst, bedoeld om door het publiek te worden bekeken. De meeste moderne galeries aanvaarden zowel schilderijen uit eerste hand als reproducties, afhankelijk van de beschikbaarheid van de specifieke schilderijen en de prijs. Musea zijn over het algemeen openbaar of particulier, hoewel wat een museum van een galerie scheidt, het eigendom van een bepaalde collectie is. Olieverfschilderijen zijn de meest voorkomende kunstvoorwerpen die in een galerie worden tentoongesteld; beeldhouwwerken, decoratieve kunst, meubilair, boeken, fotografische werken, wandtapijten, collages, schilderijen, meubilair, aquarellen en andere kunstwerken horen echter niet in een galerie thuis. Musea tonen schilderijen aan de muur of aan de buitenkant. Soms tonen ze zelfs kunstwerken in gebouwen die aan de kunst zijn gewijd.

Een van de voordelen van het kopen van schilderijen in een kunstgalerie is dat de schilderijen een aura van saamhorigheid hebben met andere schilderijen die in dezelfde galerie worden tentoongesteld. Omdat het de galerie van de eigenaar is, zijn de schilderijen veel betaalbaarder en is er minder kans op beschadiging dan bij schilderijen die individueel worden tentoongesteld. Een ander voordeel is dat de kunstgalerie in staat is zeldzame en unieke schilderijen tentoon te stellen, die op andere plaatsen misschien niet beschikbaar zijn. Tenslotte, wanneer een schilderij wordt gekocht in een kunstgalerij, is dat omdat dat specifieke schilderij toebehoort aan de galerie en niet aan de kunstenaar; daarom zal het schilderij langer en beter meegaan dan een gelijkaardig werk dat werd gekocht in een discountwinkel.

Contact

kunst

Beste werken uit Belgie

Nieuwsbrief