Musical Films - De impact van muziek op film

kunst

Musical Films - De impact van muziek op film

musical

Musical theater is een unieke vorm van dramatische performance die gesproken woord, muziek en acteren combineert in één theaterproductie. De verhaallijn en de emotionele inhoud van een musical - themas, komedie, tragedie, liefde, woede enzovoort - worden overgebracht door middel van woorden, muziek, dans en andere technische aspecten van de show als geheel. De term musical theater is afkomstig van de Franse term "musique". Muziektheaterstukken werden in de 18e eeuw voor het eerst in de populaire cultuur van de wereld geïntroduceerd in Londen. Ze stonden bekend als "de kassa", omdat ze regelmatig in plaatselijke theaters werden gespeeld en gewoonlijk na het diner werden vertoond tijdens lange preken.

Heden ten dage worden musicals in televisieshows en films samen met dramatische themas gebruikt om een achtergrond te bieden voor verhaalplots. Veel films hebben volledige muzikale sequenties, die vaak worden afgewisseld met andere scènes en worden uitgevoerd door verschillende acteurs of actrices. Er zijn een aantal films opgenomen in de lijst van best verkochte musicals, die wereldwijd populair zijn geworden. Enkele van de meest opmerkelijke musicals aller tijden zijn de "hysterische" Disneyfilm "Wreck-It Ralph", met het grootste musicalnummer dat ooit door een orkest in een film is gebracht, en de bekroonde "Amitabh Bachan", die zijn geschreven en gezongen door een aantal verschillende artiesten. In feite is in veel films en shows muziek verwerkt uit genres als klassiek, pop, jazz, blues en andere niet-muzikale vormen.

Muziek wordt beschouwd als een integraal onderdeel van het maken van films. De muzikale films van weleer hadden een grote invloed op de filmwereld, inspireerden generaties filmmakers met hun creativiteit en beïnvloedden de keuzes van kunstenaars, muzikanten en technici die hun eigen stempel drukten op de wereld van de geluidsfilm. Vandaag de dag blijft de muzikale cinema groeien en kent hij een ongekend succes, met kassuccessen die die van alle andere genres evenaren. Het is dan ook geen wonder dat artiesten als Sukhumvit, Som chant, Prabhas en Kajol hun werk in Hollywood te zien zullen blijven krijgen.

Contact