Soorten Musicaltheater

kunst

Soorten Musicaltheater

Wanneer de meeste mensen aan musicaltheater denken, denken ze aan de klassiekers: De Notenkraker, Mary Poppins, of Cats. Maar de musical is er niet alleen op Broadway. Het is overal, van elke grote stad in Amerika tot vele kleinere, en zelfs van kleinere plattelandssteden. Musicals worden vaak gespeeld door lokale professionele bands en amateurtheatergroepen en zelfs door jongeren op middelbare scholen en hogescholen. Ze vertegenwoordigen een groot gebied van de academische studie in hogescholen en universiteiten, evenals een uitgestrekt gebied van theatrale kunst.

musical

Zoals je zou verwachten, is er een breed scala van muzikale stijlen in het musicalrepertoire. Een musical die uitsluitend een dansmusical is, kan de nadruk leggen op het brede scala van beweging door middel van melodische lijnen, begeleid door percussie, terwijl een musical die de nadruk legt op de uitdrukking van emotie door middel van dramatische gebaren of een danspartituur waarschijnlijk op muziek zal worden gezet. Een musical die de genres combineert kan een mengeling zijn van dans met of zonder muziek, of het kan een combinatie van beide zijn. Een brede categorie als "dans en musical" kan dus een verscheidenheid aan dansen en een verscheidenheid aan muziekstijlen omvatten. Een voorbeeld van deze vermenging van dans en musical is de nieuwe musical Rent. Het is een revival van de hit 1980s serie van populaire kinderen tv-show getiteld The Rent Collection, die het verhaal van de huur collectie agenten en hun zoektocht naar Verhuur pand eigenaren die zou betalen de rent.

Dus of uw muzikale interesses liggen in de danswereld, het theater, of de podiumkunsten, kunt u een start te maken op de perfecte musical voor uw bedrijf door het bestuderen van een beetje over elk genre. Als je bijvoorbeeld een productie van Cats wilt opvoeren, moet je iets weten over de bekendste nummers van Cat (en hun populaire covers) en over de verschillen tussen genres (bijvoorbeeld West End versus Broadway). Als je geïnteresseerd bent in het bestuderen van het vroege musicaltheater, vraag dan aan een theaterstudent of ze een bepaalde musical hebben die je graag zou willen zien. Musicals van vroeger hebben vaak een aanhang vandaag de dag, dus het vinden van een die goed zal worden ontvangen is belangrijk. Denk ook aan genreconventies zoals Tonkinees, Japans en Mongools, maar dat zijn slechts enkele van de vele subgenres van het vroege muziektheater.

Contact