Een exhibitionistische kijk op de kunstgalerie

kunst

Een exhibitionistische kijk op de kunstgalerie

Een galerie is een open ruimte of een structuur waar beeldende kunst wordt tentoongesteld. De belangrijkste redenen waarom kunst in een galerie kan worden tentoongesteld zijn artistieke waardering, culturele verrijking, of gewoon voor reclamedoeleinden. Galerijdisplays variëren van een eenvoudige collage van kunstwerken gerangschikt in een specifieke lay-out tot uitgebreide vitrines gevuld met originele werken van verschillende kunstenaars. Afhankelijk van het soort galerie kunnen de grootte en de materialen die voor de kunstwerken worden gebruikt, sterk verschillen. Zelfs de materialen die worden gebruikt voor de bouw van de kunstwerken zijn in sommige gevallen verschillend.

gallerygallery

Een exhibitionistische kijk op de kunstgalerie

Een galerie is een open ruimte of een structuur waar beeldende kunst wordt tentoongesteld. De belangrijkste redenen waarom kunst in een galerie kan worden tentoongesteld zijn artistieke waardering, culturele verrijking, of gewoon voor reclamedoeleinden. Galerijdisplays variëren van een eenvoudige collage van kunstwerken gerangschikt in een specifieke lay-out tot uitgebreide vitrines gevuld met originele werken van verschillende kunstenaars. Afhankelijk van het soort galerie kunnen de grootte en de materialen die voor de kunstwerken worden gebruikt, sterk verschillen. Zelfs de materialen die voor de constructie van de kunstwerken worden gebruikt, zijn in sommige gevallen verschillend.

De term "kunstgalerie" kan verwijzen naar een enkele plaats waar beeldende kunst of een tentoonstelling wordt gepresenteerd. Het kan ook verwijzen naar een reeks locaties of een organisatie die tentoonstellingen en andere evenementen met beeldende kunst organiseert. Een andere gebruikelijke term voor een kunstgalerie is een kunstmuseum. Hoewel ze een aantal gemeenschappelijke kenmerken hebben, zijn een kunstmuseum en een galerie twee totaal verschillende concepten. De term kunstmuseum verwijst naar een enkele instelling die het werk van een bepaalde kunstenaar tentoonstelt en promoot, terwijl een galerie typisch een plaats is waar nieuwe werken van een bepaalde kunstenaar te koop worden aangeboden.

Galeries zijn te vinden in de meeste grote steden van de wereld, evenals in sommige middelgrote steden. De term galerie verwijst in het algemeen naar een openbaar gebouw of een structuur waar kunstwerken van een specifieke kunstenaar worden bewaard en/of tentoongesteld, maar het kan ook gaan om het verblijf van een individuele kunstenaar, een instelling die de carrière van de kunstenaar promoot, een kunstverzameling, een winkel waar kunstbenodigdheden worden verkocht, of een fysieke locatie waar kunst wordt gekocht en verkocht. In het Louvre in Parijs worden bijvoorbeeld alleen de werken van enkele van s werelds beroemdste kunstenaars bewaard en tentoongesteld. Als zodanig wordt de term galerie over het algemeen gebruikt om een enkele vestiging te beschrijven die kunst tentoonstelt.

Contact